Úvod
Kontakt
Produkce
Připravujeme

Tak já letim!

Vše se dá přežít s nadhledem, sebeironií a humorem
Autor Peter Quilter
Překlad Pavel Dominik
Režie Petr Svojtka
Osoby a obsazení Susan – Anna Polívková
Hudba Vladimír Nejedlý
Pohybová spolupráce Martin Pacek
Premiéra 21. září 2021
Producent Kateřina Schauerová - Marek Sucharda
Autorská a provozovací práva Kateřina Schauerová - Marek Sucharda
Autorská práva k dramatickému textu Aura-Pont s.r.o
Délka 1 hodina 40 minut+přestávka
V Praze hrajeme Studio DVA divadlo - Malá scéna

Galerie ( Foto: Jerry Háša)
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ]
Upozorňujeme diváky, že se v tomto představení používá stroboskop.

Neuvěřitelně upovídaná výstřední pětačtyřicátnice Susan se rozhodne oslavit své narozeniny cestou do Austrálie. Snaží se tak zopakovat výlet, který podnikla se svými kamarádkami před čtvrtstoletím. Tentokrát však cestuje sama, sice se stejným očekáváním a sny, ale s pětadvacetiletou zátěží zkušeností. Její důvtip, šarm i chaos ji přimějí bilancovat - ironicky a hořkosměšně se zamýšlí nad přátelstvím, láskou, osamělostí a nástrahách i radostech života.


Peter Quilter

Dramatik, jehož hry byly přeloženy do třiceti jazyků a hrály se ve více než čtyřiceti zemích světa. Po absolvování univerzity v Leedsu začal Peter Quilter pracovat jako moderátor televizních vzdělávacích pořadů pro děti Playdays v britské BBC. Příležitostně vystupoval také jako herec. Práce v tomto prostředí ho natolik inspirovala, že se rozhodl psát nejen pro sebe, ale i pro své herecké kolegy. V roce 1999 debutoval muzikálem BoyBand v londýnském West Endu. Velký mezinárodní úspěch zaznamenalo v roce 2005 muzikálové drama o posledních měsících života Judy Garlandové Na konci duhy. Světová premiéra proběhla v Austrálii, ve slavné sydneyské Opeře. Následně se hrála s velkým úspěchem opět ve West Endu, než byla v roce 2012 přenesena na Broadway, kde byla nominována na tři ceny Tony Awards. Řada inscenací této hry získala nominaci na mnohá významná divadelní ocenění, např. na Cenu Laurence Oliviera. V roce 2019 byla hra přepsána do scénáře oscarového filmu Judy s herečkou Renée Zellwegerovou v hlavní roli. Jiným autorovým hitem je komedie Je úchvatná!, pravdivý příběh Florence Foster Jenkinsové, nejhorší operní pěvkyně na světě. Premiéra proběhla v londýnském Duchess Theatre, opět ve West Endu. Hra získala nominaci na Cenu Laurence Oliviera za nejlepší novou komedii a dosud ji vidělo přes dva milióny diváků v divadlech pěti kontinentů. Mezi Quilterovy další hry patří např. Opona nahoru!, Celebrity, 4000 dnů, Herečka, Vejšlap, Bestseller nebo komedie Duety, která se od své premiéry v Sydney objevila ve dvaceti zemích světa. Jeho poslední hrou, kterou Peter Quilter dopsal během lockdownu v roce 2020 ve svém domě ve Španělsku, je Snowbound. Světová premiéra bude uvedena v Athénách. Hry Petera Quiltera jsou velmi často inscenovány v České republice, takže český divák již mohl shlédnout hry Je úchvatná!; Na konci duhy; Celebrity; 4000 dnů; Opona nahoru!; Ráno po tom; Vejšlap; Trhni si, otče; Duety.

Světová premiéra one-woman show Just the Ticket se uskutečnila roku 2011 v Sydney a hra se poté inscenovala v mnoha dalších australských městech a následně se objevila na jevištích v Kanadě, Německu, Polsku, Estonsku a Španělsku. Česká premiéra s titulem Tak já letim! je zatím poslední hrou Petera Quiltera inscenovanou v České republice.


OHLASY

...fantastická Anna Polívková jako výstřední pětačtyřicátnice, která se rozhodne oslavit své narozeniny cestou do Austrálie.Nadhled, (sebe)ironie, humor a hlavně parádní divadlo v režii Petra Svojtky. Doporučuju.                                        23.9.2021

Obdivuhodný výkon skvělé Aničky, text vtipný. Oddychové představení.

21.10.2021

 

… Anna Polívková byla opravdu po všech stránkách fantastická. Nedovedu si představit lepší výběr herečky pro tuto roli. Anna Polívková byla trefou do černého a potlesk vestoje si zasloužila!

1.2.2022

 

Obsazení této role Aničkou Polívkovou je geniální. Věřím, že v roli bude úžasná i za pár let. Hře by prospělo lehké zkrácení.

11.3.2022

 

Anna Polívková je neskutečný živel. Jako by Bolkovi z oka vypadla. Gesta, mimika, pohyby ... Podědila obrovský komediální talent. Ve hře byla naprosto skvělá. Nenapadá mě žádná herečka, která by to vysekla s takovou bravurou. Po delší době představení, které se mi líbilo.

24.3.2022

 

…Anička Polívková je v roli skvělá, uvěřitelná a její pohybové kreace jsou prostě boží :)

18.5.2022

 
[ více / méně ]