Úvod
Kontakt
Produkce
Připravujeme

Madame Rubinstein

Neexistují ošklivé ženy, pouze líné
Autor John Misto
Překlad Benjamin Kuras
Režie Petr Svojtka
Osoby a obsazení Helena Rubinstein - Dana Syslová
Elizabeth Arden - Milena Steinmasslová
Patrick O’Higgins - Jiří Hána
Hudba Vladimír Nejedlý
Premiéra 8. 11. 2018
Producent Kateřina Schauerová - Marek Sucharda
Autorská a provozovací práva Kateřina Schauerová - Marek Sucharda
Délka 1 hodina 50 minut s přestávkou
V Praze hrajeme Studio DVA divadlo - Malá scéna

Galerie
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ]
Přílohy
[ Fotografie, Plakát ]

Malovali ji Salvator Dalí i Picasso. Zdobila se šperky, které patřily Kateřině Veliké a sňatkem získala titul kněžny. Helena Rubinstein byla královnou kosmetického impéria, které vystavěla na dvanácti kelímcích obyčejného krému. Nesnášela prázdné tlachání, byla prostořeká a firmu řídila pevnou rukou do posledního dechu. Jediné oslovení, které připouštěla, bylo Madame.

JOHN MISTO - australský autor, věnuje se psaní her od roku 1992. Jeho další práce zahrnují tituly Dark Voyager (střet Bette Davis a Joan Crawford), Harp on the Willow (s Marinou Prior), který byl oceněn cenou Rodneyho Seaborna za Nejlepší hru, dále pak představení The Shoe - Horn Sonata, které vyhrálo cenu NSW Premier’s Literary Award za Nejlepší hru a cenu Australia Remembers National Playwriting Prize. John Misto také spolupracoval na hře Peace Train: The Cat Stevens Story, která se úspěšně hrála na zájezdech po celé zemi.

Hra s původním názvem Lip Service byla uvedena ve zcela vyprodaném londýnském divadle Park Theatre v roce 2017, kde se uváděla pod titulem Madame Rubinstein a následně se pak úspěšně hrála v Sydney, v Divadle Ensemble.

John Misto je také zkušený scénárista a jeho televizní filmy i scénáře vyhrály mnoho cen vč.ceny Queensland Premier’s Literary Award a v Chicagu obdržel televizní cenu Gold Plaque.

John Misto měl to štěstí, že se setkal s Mariannou Hinton, neteří Patricka O’Higginse (postava Ira ve hře ), která se nejen štědře podělila o své zážitky a fotografie strýčka Patricka, ale byla také velmi potěšena samotným představením.

Zvláštní poděkování patří paní Marianne Hinton


OHLASY

 

Pro mě zábavná, chvílemi dojemná konverzačka. Moc hezky zahraná, příjemné vtípky, životopisné téma o královně kosmetiky, která navenek působí ocelově tvrdě, ale i ona má svá slabá místa. Hlavní postava má všechny možné nectnosti, na které si vzpomenete, a stejně jí chcete fandit. Tato hra mě zahřála a mám na ni příjemné vzpomínky...

25.11.2022

 

Životopisná inscenace o ženě, jejíž jméno jsem dosud neznal, pro mě byla dobrodružstvím s velmi nejistým výsledkem, kde určitou zárukou pro mě bylo jen jméno režiséra Petra Svojtky a pana Hány v jediné mužské roli. Byl jsem však příjemně překvapen tím, že inscenace je laděná spíše do komediálního tónu a místo suchých životopisných scén je plná odlehčené komediální nadsázky a příjemně bulvárního odéru. Na mém výsledném dojmu se podepisují i herecké výkony obou dam stejně jako pana Hány....

24.10.2022

 

Skvěle napsaná hra... Takový náhled do života Heleny Rubinstein. Výkony všech tří herců skvělé. Vše fungovalo, jak má.

5.4.2022

 

A další výborný anglosaský, v tomto případě australský dramatik. Při výběru Agentury ADF a Studia DVA se záruka kvality opět potvrzuje. Soupeření a i přes něj přátelství dvou největších konkurentek, Heleny Ardenové a Elizabeth Rubinsteinové. Vtipný text, Perfektně zahraný, co víc si přát. 

25.9.2021

 

Velmi dobře napsaná hra s výbornými hereckými výkony a břitkým humorem. Suverénní je v titulní roli Dana Syslová, která hraje opravdu bravurně a přitom zcela přirozeně a nenásilně. Oceňuji ale i M. Steinmasslovou a J. Hánu, zvládnuto i po režijní stránce…..

29.3.2019

 

…Dojemné, chytré, vynikající herecké výkony všech tří herců.Určitě se přijdeme podívat ještě jednou…

 

Chtěli bychom podělovat Daně Syslové za nádherný večer, za herecký koncert, který neměl chybu, za smích i pláč, který se nám vetřel do tváře…

 

…Představení má spád, tempo. Není tam nic navíc. Jadrnější výrazy jsem v celkovém kontextu, vyznění hry ani nevnímal. O hereckém mistrovství všech třech protagonistů nemluvě. Tohle představení má obrovský potenciál…

 

Excelentně podaná tragikomedie, kdy se mísí výbuchy smíchu s dojemnými momenty. Místy hrubší až vulgární vyjadřování, občasné drsnější narážky na geye, ale obé však zřejmě vychází ze skutečné postavy a tehdejší doby.

9.11.2018

 

Skvělý text, excelentní výkony. Prostě podívaná... A těch pár peprných výrazů, které tam prostě musí kvůli ději být, znějí z úst skvělých hereček tak nějak jinak a nepohoršují.

12.11.2018

 

Výborne, skutočne výborne som sa bavil. Vždy je problém pri životopisných (alebo skoro životopisných) hrách, ako ich vystavať. Kozmetický priemysel nie je zrovna moja šálka kávy, ale toto bolo svieže, vtipné a pri tom primerane dojemné, bez toho, aby to bolo lacné. Super.

18.12.2018

 

 

 

 

 

[ více / méně ]